top of page

Tot el que has de saber dels Sit-ups
El CrossFit consisteix en una combinació d'exercicis que posen en pràctica diverses parts del cos, aportant resistència muscular, flexibilitat, força i agilitat. En aquest blog ens centrarem a donar més detalls sobre el Sit-ups en CrossFit.


El Sit-ups són un exercici molt comú en un WOD de CrossFit. Deixant de costat la part estètica, tenir força abdominal és important, ja que tindràs una major estabilitat a tot el cos. Per a tenir majors resultats, és recomanable combinar-ho amb altres moviments o exercicis, com per exemple, el Roll to candlestick, swing amb pesos russos o L-sit.


És bo fer Sit-ups cada dia?


Si ets d'aquells que pensa que fent Sit-ups cada dia aconseguiràs els resultats més ràpidament, sàpigues que no és del tot correcte. T'estaràs preguntant, i per què no? Doncs perquè fer abdominals cada dia pot provocar una sobrecàrrega a l'abdomen, una mala recuperació i una disminució del rendiment en la propera sessió. El més aconsellable és fer-ho 2 o 3 cops a la setmana, sense oblidar ser constant i pacient.


Són el Sit-ups bons per a l'esquena?


Quan tenim mal d'esquena sempre recomanen fer exercici perquè aquest dolor desaparegui, però també és cert que fer exercicis amb una mala execució pot provocar lesions.

Però... El Sit-ups activen els músculs abdominals que estan involucrats en els nostres moviments del dia a dia...

Depèn de l'activitat que realitzeu, us podrà ajudar amb els problemes d'esquena. Si els músculs abdominals estan ben entrenats i relaxats, rebaixaràs tensió a la resta del cos, així com a la teva esquena.


Quins músculs es treballen quan fas abdominals?


Hi ha diversos músculs que es treballen a l'hora d'entrenar abdominals, com ara oblics externs, múscul Iliopsoes, múscul piriforme i abdomen recte.


Múscul oblic extern i múscul oblic intern: se centren principalment en la rotació. Comprimeix i sosté les vísceres abdominals.


Múscul Iliopsoes: aquest múscul és el que ens ajuda a fer la flexió i rotació del maluc.


Múscul piriforme: múscul que es troba davant del recte abdominal. La funció principal és la rotació cap a l'exterior.


Múscul recte abdominal: és un múscul situat a la zona mitjana del cos, des de la línia mitjana del pubis fins a la vora inferior de la caixa toràcica. És el que ens manté estables i ferms. La seva funció és el flexor de la columna vertebral portant la pelvis en retroversió.


Beneficis abdominals CrossFit


La realització d'aquests exercicis ens aporten una sèrie de beneficis que milloren la nostra condició física. Són ideals per millorar problemes cardiovasculars i prevenir l'esquena de possibles lesions, afavorint així la coordinació i una millor mobilitat.

Els abdominals al CrossFit s'han de fer perfectament, sense descuidar la tècnica. Si voleu saber els beneficis que us pot aportar el CrossFit, us recomanem Principals beneficis del CrossFit per a la vostra salut.

Comença a entrenar per aconseguir aquest abdomen que tant desitges! Al Box de BFactory trobaràs grans professionals qualificats per ajudar-te i guiar-te a cada moment. No et posis límits!
Commentaires


bottom of page