top of page

Hidratar-se per millorar el rendiment

Comencen els mesos de més calor i al box augmenta la temperatura. És fonamental, principalment en aquesta època, fer atenció a la quantitat d'aigua que bevem.


En aquest article t'expliquem la importància d'hidratar-se per millorar el rendiment als entrenaments, especialment si fas crossfit.


Quan ens exercitem, perdem líquids a través de la suor per poder regular la temperatura corporal. Si no reposem adequadament aquests fluids, la pèrdua pot conduir a la deshidratació, cosa que afecta negativament el rendiment físic i pot generar greus conseqüències per a la salut.


La hidratació és especialment important en crossfit a causa de la naturalesa intensa i exigent daquest entrenament. El cos necessita un nivell d'aigua i d'electròlits correctes perquè tots els processos funcionin correctament, ja que un teixit conjuntiu mal hidratat és molt més susceptible de tenir una lesió.


En concret, la hidratació ens beneficia en múltiples aspectes:


1. Pèrdua de líquids: com que és un entrenament d'alta intensitat, provoca una major sudoració i pèrdua de líquids. Si no us hidrates adequadament, pots experimentar una ràpida deshidratació, la qual cosa afectarà la teva capacitat per mantenir el nivell d'intensitat durant la sessió.


2. Regulació de la temperatura corporal: durant els entrenaments, el teu cos genera molta calor. La suor és una forma natural de refredar el cos però, si estàs deshidratat, tindràs dificultats per regular la teva temperatura, cosa que et pot generar fatiga i el risc de patir un cop de calor.


3. Energia i resistència: l'aigua és essencial per al transport de nutrients i oxigen als músculs, cosa que ajuda a mantenir alts nivells d'energia i rendiment.


4. Recuperació muscular: beure aigua aporta nutrients als nostres músculs i així evita danys musculars i desgast.


Quina és la millor manera d'hidratar-te?


  • Beu suficient aigua. Una regla senzilla serien 35 ml/kg pes, és a dir, per a una persona de 70 kg uns 2,5 litres al dia. La prova perquè sàpigues que estàs hidratat és veure el color de la teva orina. Si és transparent, estàs fent una bona hidratació.

  • Prioritza aigües que no siguin de mineralització feble. Hidratar-se correctament no és només posar aigua; també necessites els electròlits.

  • Si beus de l'aixeta, filtra i remineralitza.

  • Si beus d'ampolla, escull aigües amb minerals, tant com sigui possible ampolles de vidre per evitar la contaminació de plàstic a l'aigua.

  • Tingueu en compte l'aportació d'electròlits pre entrenament. Perquè es pugui donar la contracció muscular, ha de funcionar bé la bomba sodi/potassi i, perquè això passi, necessites un bon pool de minerals. Fixa't que porti entre 230-575mg sodi per dosi. Recomanem utilitzar el segell GO PRIMAL ja que us assegurarà estar prenent un producte de qualitat.


Tens diverses opcions: beure aigua d'alta mineralització i afegir sal als àpats; beure un xarrup d'aigua de mar, filtrada i d'ampolla, abans de l'entrenament oa primera hora; o prendre una càpsula d'electròlits abans d'entrenar-se.

Info per Eat2Win

bottom of page