top of page

Com preparar-se per a una competició?

Cada dia entrenes buscant superar-te, avançar, millorar temps, aconseguir rècords personals. Et sents més fort, més àgil i aconsegueixes realitzar exercicis que mai havies pensat. Notes els canvis en el teu cos i en la teva ment. És llavors quan la paraula “competició” ja no es veu tan impossible. Per què no?


Si t'ho estàs pensant, posa't a prova. Et deixem alguns consells que poden ajudar-te a donar el millor de tu.


En el món del CrossFit les competicions són intenses per la qual cosa, en primer lloc, és essencial tenir un programa d'entrenament dissenyat per a l'esdeveniment que s'aproxima. El teu pla ha d'incloure exercicis específics per a la data, juntament amb entrenaments de força i resistència.


És moment de recarregar els músculs de nutrients que afavoreixin el rendiment i prevenir baixades d'energia. I no oblidis mantenir la hidratació al màxim!


També has d'incloure temps suficient per a recuperar-te entre els entrenaments i descansar. És de vital importància dormir bé els dies previs per a assegurar que el nostre cos està en les millors condicions per a rendir.


I recorda: preveu amb temps tot el que puguis necessitar. Fes un llistat amb el material: roba, sabatilles, calleras, guants, corda, genolleres… i tot allò extra que necessitaràs com el vestit de bany, crema, gorra o ulleres per al sol en el cas de competicions en zona de platja o a l'aire lliure. No ho deixis per al final i assegura't que està tot en perfecte estat.


Però, el dia previ i el dia de la competició, què haig de fer?


El matí anterior pots dedicar un temps a plantejar l'estratègia a seguir, com afrontaràs determinats exercicis. És fonamental planejar el ritme per a no descontrolar-te a l'inici i cremar ràpid les teves forces. Pensa que en una competició de Crossfit tens diversos WODs per davant i has d'estar de gom a gom en cadascun.


Quant a l'alimentació, el dia previ el que volem és omplir els dipòsits de glucogen muscular per a poder tenir l'energia suficient durant la competició. Per a això, augmentarem la ingesta de carbohidrats no integrals en els menjars previs i reduirem lleugerament proteïnes i greixos.



El dia de la competició et recomanem que paris esment a la teva dieta:


  • No provar res nou (aliments, barretes, suplements…) ja que pot asseure'ns malament i fotre la competició.

  • Desdejunar un parell d'hores abans de començar. Podem introduir coques o creps de civada amb fruita i crema de fruita seca, farinetes de civada amb fruita i coco o ous regirats amb pa i alvocat.

  • És normal que sentis nervis o estrès. Cura llavors amb prendre estimulants si no solem consumir-los (com a cafè per exemple) ja que poden augmentar el nerviosisme.

  • Entre WODS podem portar-nos alguns snacks com a dàtils, puré de fruita i codony.

  • Una vegada que acaba el dia, necessitarem una bona recuperació. Pot ser el nostre sopar habitual o en funció de l'hora, un batut de proteïnes i carbohidrats o iogurt skyr amb plàtan.


Quan estigui tot per començar, oblida't dels experiments i ni se t'ocorri estrenar sabatilles! Competir amb el material que ja has usat altres vegades t'evitarà sorpreses desagradables.


Recorda la preparació específica que vas fer i concentra't. Marca el teu propi ritme i mantingues una intensitat més o menys estable. Independentment dels resultats, no et castiguis ni et jutgis. Valora en positiu i segueix fins al final. Res està dit fins que acaba el temps, i sent aquí ja has guanyat.


I el més important: gaudeix de l'experiència! Sabem que a vegades és difícil per l'adrenalina i els nervis que es manegen, però si no et fa bé no haurà tingut sentit. Gaudeix de la comunitat i de valent que se sent compartir amb gent que, igual que tu, té un alguna cosa que els motiva dia a dia.

I ara llest! Prepara't per a donar-ho tot i gaudeix del camí cap al cim!

bottom of page